Är det dags att flytta

Är det dags att flytta? Ibland så blir man tvungen att röra på sig på grund av arbete eller annat som gör att stället man bor på inte passar in i livet på ett eller annat sätt.

Det kan vara en spännande tid för alla inblandade med att flytta till ett nytt ställe. Speciellt för de yngre familjemedlemmarna så gäller det att snabbt hitta nya kamrater att umgås med. Som vuxen så kan det vara lättare att acklimatisera sig vid en flytt då man kan vara mer medveten om vad det innebär,

När ni börjar planera för er flytt så är det en fördel boka flyttfirma i god tid och i de flesta större städer som exempelvis Stockholm så hittar du bra företag som kan hjälpa dig med din flytt. I städer som Stockholm så kan det vara lite trixigt just för flyttkörning och det kan vara skönt att kunna lämna bort det till någon professionell att packa, bära och köra iväg flyttlasset till angiven adress.

Passa på att rensa när du ändå ska flytta, vi har en förmåga att samla på oss saker och ting. Ju fler år man bott på samma ställe desto mer saker blir det i förrådsutrymmen. Saker som man aldrig kommer att använda kan man med fördel sälja eller skänka till något välgörande ändamål. Bokar du en flytt med packning av allt så se till att det som du inte vill ha med antingen kastas eller säljs, respektive skänks om du vill det.

Du kan även boka flyttstädning om du inte orkar eller har tid att städa ur ditt gamla boende. Med RUT-avdrag så betalar du endast hälften av vad det brukar kosta. Så även flyttkostnaderna kan dras av med RUT regler. Det gäller även kolla upp och flytta med dina avtal gällande el, bredband, försäkringar och annat. Det kan finnas en fördel med att kolla upp om det går att få bättre avtal för försäkringar och el vid tillfällen som flytt.