Rensa hemma

Det är väldigt lätt att samla på sig för mycket saker i hemmet. Om man är riktigt ärlig så är det faktiskt inte mycket vi behöver av allt vi sparat på oss under åren. Särskilt vid en förändring i livet, det kan vara en separation eller en flytt, så är det viktigt att man inte har samlat på sig alldeles för mycket. Det är nog jobbigt ändå utan att behöva flytta på saker man egentligen inte behöver utan bara har sparat. Tänk igenom allt noggrant, vad behöver du egentligen?

Det finns garanterat en massa saker som du kan kasta eller göra dig av med direkt men tänk på att sortera innan du kastar. Metall för sig, trä och plast för sig och så vidare. Är det något du har extra svårt att skiljas ifrån så gör en låda som du packar ner de sakerna i så de får ligga och mogna i tanken ett tag, då blir det lättare att kasta senare.

Det är också lätt att idag sälja vidare de saker du inte behöver på nätet. Förutom blocket och lokala annonser så kan man använda sig av olika köp och sälj sidor på Facebook för att snabbt och enkelt låta någon, som faktiskt behöver sakerna, ta över dem. Så gör en riktig vårrensning när du städar så ska du se att du får mer plats i ditt hem och samtidigt blir lättare i sinnet.