Ordning och reda i hemmet

rörigt_hem_376186447Alla har nog haft ett eller flera tillfällen då de kände sig väldigt oorganiserade hemma. Man kan ha svårt att hålla saker på en och samma plats, förvara saker som egentligen inte har något med varandra att göra på ett enda ställe eller något annat som skapar oordning eller till och med kaos hemma. Men vad gör man egentligen åt detta?

Det finns ingen helhetslösning när det kommer till ett organiserat hem. Istället måste man förlita sig på en rad olika förslag. Många gillar att ge råd för specifika rum och det finns mycket att hämta från dessa väldigt specifika organisationstips.

Vill man till exempel få mer utrymme i garderoben kan man förslagsvis hänga upp sina galgar på en kedja. På så sätt får man inte bara in dem på bredden utan även på höjden; det är trots allt bredden på galgen som annars dikterar hur många man kan hänga upp där inne.

Förvaring av småsaker är också ett återkommande problem i många hem. De flesta har nog en låda fylld med så många småpinaler att man hoppas att man aldrig behöver gå igenom den för att hitta en liten specifik sak. Men genom att dela in lådan i många små fack får man genast bättre organisation i den. Man kan till exempel använda de där pappbitarna som kommer med dryckesglaskartonger som separerar glasen, eller en helt vanlig isbitsform för de riktigt små sakerna som ringar, halsband, örhängen och annat.

Många gånger kanske man tänker att vad man egentligen behöver är mer förvaringsutrymme. Och medan detta ibland kan vara sant kan man många gånger titta på möjligheten att rensa upp bland allt man redan har. Det är inte så lätt alla gånger, men med lite motivation och några tips kan man frigöra en hel del utrymme.