Så kan du enkelt förnya inredningen hemma

Hur nöjd du än må vara med ett rums inredning kommer du säkert vilja förändra den på något sätt i framtiden. Är du ute efter en ny look i ett rum behöver du inte byta ut allt på en gång för att få en märkbar effekt. Här följer några snabba tips på hur du kan förnya inredningen utan större ingrepp.

Använd dig av unika möbler

Kan du tänka dig att byta en eller annan möbel just nu? I så fall kan du ofta göra en större förändring om du väljer ett lite mer unikt objekt än något du skulle hitta på de stora möbelkedjorna. Förslagsvis bör det vara en betydelsefull möbel i rummet och inte bara ett litet sidobord eller en stol undanstoppad i ett hörn. Annars får du sällan väldigt stor effekt av bytet. Det finns mängder av bra exemplar där ute som du kan titta på och se om inte något faller dig i smaken.

Förnya med ny belysning

Belysningen kan i sig vara väldigt avgörande för hur du upplever ett rum. Och även om du inte byter ut något i rummet kan du faktiskt få en förnyelse bara genom hur du använder dig av belysningen. Saker som punktbelysning kan vara speciellt effektivt då det drar blicken mot det du lyser upp. Och du kan punktbelysa nästan vad som helst i rummet som du vill ska stå ut mer från den kringliggande inredningen.

Skala av istället för att lägga till

Med förnyelse tänker vi ofta nya objekt. Men det behöver inte alltid vara fallet. Du kan faktiskt även få resultat av att skala av inredningen på ett eller annat vis. Det du lämnar kvar kommer då få mer uppmärksamhet och kan få rummet att direkt kännas annorlunda. Ju fler saker du har i ett rum desto mer givande kan denna metod vara.