Fixa din trädgård för insekter och fåglar

För dig som bor i hus så har du ett ansvar för naturen runt om dig och din trädgård. Det är en plats där fåglar, bin och andra insekter kan hitta sin förda för att kunna överleva. Hjälper vi till så får vi mycket på köpet som att insekter befruktar träden och det sker mycket som vi inte alls kan se i vår trädgård.

En trädgård behöver inte vara helt perfekt inför vinterdvalan utan om det finns lite högar med löv eller ris så är det perfekt för igelkottar att kunna övervintra i och bygga sina bon där. Se till att bygga en bra kompost där du kan lägga rester av växter, gräs och annat bli till jord igen. Där kan insekter och kryp som maskar gott leva och du får fin och näringsrik jord till dina odlingar. Ta väl hand om din trädgård på bästa sätt så den är anpassad för insekter, fåglar och bin.

Även fåglar och bin kan ha bostadsbrist. Se till att skaffa fina hem till dessa. Se även till att det finns sådant som fåglar tycker om att äta i din trädgård. Hagtorn, nypon och rönn är bara några som fåglar älskar att smaska på. För bin så kan kryddväxter som timjan och mynta vara något som får bina att trivas. Även här så finns det fina insektshotell att köpa och anlägga i din trädgård så bina och andra insekter har någonstans att bo. Din trädgård blir så mycket mer levande om det finns fåglar, bin och fjärilar som kan nyttja det som du planterat.