Automatisera ditt hem

Visst vore det lyxigt att styra ditt hem från soffan eller kanske från kontoret? Med automatiserade prylar och lite planering kan du få ett hem som är lättskött och high tech.

Köket

Med en slow cooker kan du lägga i middagen på kvällen eller morgonen och ställa in vilken tid den ska bara tillaga. Din mat kokas långsamt och behåller därmed mer näring och allt kött bli mörare. Du kan komma hem till en färdiglagad middag och behöver inte stressa efter jobbet för att laga mat från grunden innan ni kan slappna av. Lägg till en programmerbar kaffemaskin så har du en välkomnande, varm kopp när du kliver upp på morgonen.

Lampor

Med smarta lampor från IKEA och Philips får du LED-lampor som du styr med telefonen. Du kan använda deras dimmerfunktion och ställa in tidsscheman så att lamporna tänds när du rullar in på uppfarten efter jobbet och släcks när det är dags att vakna.

Underhållning

Med hjälp av en Google Home, Homey eller Amazon Alexa kan du be dessa elektroniska assistenter att slå på din teve, spela upp favoritlåten på Spotify och allt däremellan. De klarar också av att göra komihåglistor, berätta om vädret, streama podcast och slå på radionyheterna.