Se över din trädgård

Sommaren kommer med stormsteg och snart så har vi värme i hela vårt avlånga land. Längst i söder så är trädgårdsskötseln i full gång och kanske har varit så ett tag medans längst i norr så har de kanske inte börjat än. Det gäller att se över din trädgård och arbeta med den så att den blir så fin som den förtjänar.

Något som kan vara fint är att rama in trädgården med en häck av något. Välj vilken typ av planta du vill ha och om den ska vara planta eller vuxit något. Vill du att det ska gå snabbt så kan en färdig häck vara av intresse. Det är inte speciellt svårt att plantera en häck, se till att göra ett bra förarbete med att gräva och tillsätta bra jord för häcken så är du snart hemma med en häck kring din trädgård.

Olika plantor planteras olika tidpunkter, så beroende vad du beställer så kolla upp vilken period som passar bäst för att gräva och sätta din häck på plats. Du kan få bra råd från stället du köper din häck hur du ska gå tillväga. Det finns även bra information hos ViiVilla om du vill söka hjälp där. Uppväxta häckplantor så som Thuja är populär som insynsskydd. De är snabbväxande och på ett eller ett par år så får du en hög, tät och fin häck.