Tips inför renoveringen

Renoveringar kommer i alla möjliga grader av svårighet och prisklasser. Man väljer också personligen vilken nivå man vill lägga på sin renovering. Vad det än är man ska göra finns det dock allmänna tips som är bra att följa.

1. Räkna på kostnaden

Innan man påbörjar något måste man vara säker på att man har råd. Räkna på alla delar av renoveringen som kostar och lägg sedan på 10% för att vara säker. Detta är speciellt viktigt när man gör mer omfattande renoveringar, som till exempel badrummet.

2. Tackla problem som de dyker upp

Så fort något dyker upp är det alltid bäst att ta itu med det på en gång istället för att gå över på något annat. Även om detta betyder att man måste avbryta och köpa något nytt eller ta in hjälp.

3. Hyr/låna verktyg och maskiner

Behöver man specialverktyg eller maskiner för någon del av renoveringen ska man inte direkt ge sig ut och köpa dessa. Börja med att höra för bland vänner och bekanta om något har tillgång till verktyget eller maskinen i fråga. Om inte är det oftast bättre att titta på möjligheter att hyra dem från något företag.

4. Ta hjälp där det behövs

Är man osäker på någon del av renoveringen är det alltid bäst att försöka få hjälp istället för att chansa att man kan göra det själv. Och när det kommer till el och VVS ska man så klart alltid ta in en expert.