Bästa knepen för att sälja huset

Inför en husförsäljning finns det mycket att tänka på. Det är bättre om du själv blir involverad i försäljning och inte lämnar över allting till mäklaren. De kan så klart vara ett bra bollplank och kan se till att allt pappersarbete sköts, men du kan även ta en större plats i sammanhanget.

Bilder

Mäklare är riktigt bra på att ta bilder, de kan skapa nästan nya rum i ditt hem och vet vilka vinklar som fungerar bäst. De är också de enda som kan lägga ut en annons på Hemnet, så använd gärna deras fotograferingstjänst. Men du kan även ta dina egna bilder. En enklare digitalkamera tar bättre bilder än mobilen och kostar inte speciellt mycket. Använd den för att ta bilder när ditt hus är i sitt esse. Du behöver inte visa upp dem på Hemnet om du inte vill, men mäklaren kanske inte är där precis när trädgården är i blom eller när huset badar i vit snö som får det att se ännu vackrare ut. Sådana bilder kan helt klart vara säljande. Ett annat sätt att använda bilderna är att sprida dem genom sociala medier och Blocket. Skicka med en länk till er Hemnet-annons.

Besiktning

Majoriteten av tiden kommer köpare att bli rekommenderade att göra sin egen besiktning. Men det skadar inte att du har gjort din egen, speciellt om du är säker på att huset är i gott skick. Ett äldre hus kommer alltid att ha problem, det är bortkastade pengar att besikta ett hus som sedan köparen också vill besikta. Men är huset nytt och du vill göra ett snabbt avslut, kan du kosta på en besiktning och trycka upp kopior till husvisningarna.

Husets bästa sida

När visningen är på G ska du göra rent hus. Och det innebär inte bara att städa. De som kommer på visningar vill inte se ditt liv i huset, de vill se vilket liv de kan leva i sitt framtida hem. Ta bort fotografier och personliga inredningsdetaljer. Håll det mer stilrent och inred smakfullt. Använd så klart dina egna möbler men du måste nog banta ned så rummen ser större ut. Se till att alla lampor fungerar, att det är städat och organiserat i skåpen och att störande delar som trasiga tapeter åtgärdas. Om du har en unik stil eller älskar starka färger kan du behöva tona ned detta. Ta tiden att måla om några rum i en mer neutral kulör, gärna redan innan fotograferingen!