Börja planera inför påsken

EasterNu när julen är undanstökad har vi inte särskilt långt kvar till ytterligare en rolig högtid, nämligen påsken. Vad hör till ditt och din familjs påskfirande? Letar ni efter påskägg som påskharen gömt eller dekorerar du hushållet med fjädrar och låter barnen gå ut i byn utklädda till söta påskhäxor?

Hinner vi stanna upp för att tänka efter varför vi egentligen firar påsken och varifrån våra påsk-traditioner kommer. Vi äter god mat och mycket sött så som den traditionella memman och alla de härliga chokladäggen. Att dekorera kring påsken är väldigt skoj då man har lov att använda alla regnbågens färger. Påsk-traditionerna har minskat år efter år men fortfarande är det många som gillar denna högst färgglada högtid som uppskattas särskilt av barnen.

Pynta för påsk

Gammaldags påskpynt i form av vackert dekorerade ägg och färgglada påskkärringar blir fina inslag i alla hem, oavsett inredningsstil. Under påsktiden förekommer det även allt färre påskkort vilket är synd då det verkligen är den perfekta tiden att önska alla sina vänner en fin vårtid.

Hinner du inte pyssla ihop dina egna påskkort hittar du många fina kort online. Till påsken hör även kvistarna som ju oftast är fint dekorerade med fjädrar. Videkvistar är det många som plockar och de mjuka små ”kissorna” gillar ju alla små i familjen.

Att duka lite extra fint är även en tradition som många håller fast vid. Lamm är i de flesta hem på menyn denna tid och det är just nu som man kan ta fram söta gula servetter och duka upp till eftermiddagskaffet i de sötaste kaffekopparna och ta ett stort fyllt chokladägg. Ja, visst är påsken härlig?