Inred smakfullt med tema

inredning

Ibland kan man behöva tips för att hitta en inredning som passar ens personlighet och som man trivs med. Som tur är finns det många etablerade stilar att ta inspiration av och till och med mixa. New England är en populär inredningsstil med amerikansk östkustkänsla och passar mycket bra till ett sommarhus vid havet eller i en lägenhet med mycket ljus.

Populär inredningsstil

New Englandstil uppfattas ofta som smakfullt med en marin känsla som många gillar och som även symboliserar den amerikanska drömmen. Stilen innebär ett tema med vitt och blått, ofta i randig kombination som får symbolisera båtinredning. Det beige inslaget i mattor och kuddar syftar till både strand och sand och detaljen med stjärnor som mönster står för den amerikanska flaggan. Lexingon och Gant är märken som har New England-stilen som tema. Som möbler används rotting eller mörka och till och med svarta stilrena möbler som kontrast till det ljusa.

Funktion och lokala material

En stil som liknar New England är den nordiska, som är avskalad med svala färger. I den nordiska stilen eller “Nordic Light” ligger fokus på just smakfullt ljus och en av anledningarna till att denna stil blivit så populär i världen är att den inte är så överbelastad utan snarare fokuserar på funktion och lokala material. Estetiken är också viktig, varför det finns många nordiska designklassiker att inreda sitt hem med, som Arne Jacobsens Myranstolar eller Rörstrandsporslin. Nordic Light kan du läsa mer om i denna artikel från Sköna Hem.

Inredning från orienten

Man kan med fördel kombinera både New England och skandinavisk design med orientalisk inredning, som ju kan innebära stilar från många olika länder. Gemensamt för denna stil är dock de starka färgerna som guld och lila samt många smakfulla detaljer och vackra mönster. Men det kan också vara snyggt att ha en orientalisk matta som bryter av mot en avskalad stil. Allers har mer inspirationstips för den orientaliska stilen.