Måla om ditt hus

Att måla om sitt hus är ett tidskrävande och ett lite kostsammare ingrepp så se till att du tänkt igenom detta noggrant och att du övervägt fördelar och nackdelar med att göra det själv eller om du istället ska anlita målare för att göra jobbet.

Tvätta fasaden

Det är inte alltid det krävs en ommålning av ditt hus för att fräscha upp det, det kan faktiskt räcka med att tvätta av fasaden ordentligt om det blivit lite angripet av mögel och ser lite sjabbigt ut. Särskilt fasaden i norr kan bli hårt ansatt av detta och behöver tvättas någon gång nu och då även efter ommålningen.

Planera arbetet

Är det så att färgen är sliten och behöver göras om så ska man ta sig tid att planera och tänka igenom arbetet ordentligt. Du behöver både hjälp och en arbetsställning för att få arbetet gjort någorlunda snabbt men du får ändå räkna med att det kommer att ta en stor del av din semester. Vädret är en annan parameter som man får ta i betraktande, räkna med att det försvinner några regndagar på säsongen och det är inte säkert att semesterveckorna blir soliga och fina.

Ibland kan det vara värt att se över ifall man ska anlita målare för att sköta arbetet då de har kunskapen och redskapen som behövs och istället fokusera på annat.